Cégtörténet

  A Variplast Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1991-ben alakult. Az élet kihívásainak megfelelően legfontosabbnak tartott tevékenységünk, egyben fő tevékenységnek is tekinthető, a mezőgazdaságban, a növénytermesztés minden területén kiváló eredménnyel alkalmazható biotermékeink, és a hozzá tartozó termelő berendezések tervezése, fejlesztése és gyártása, telepítése. Környezetkímélő, többlettermést biztosító, jobb beltartalmú, megújuló biotechnológiát és teljes körű megoldást dolgoztunk ki az integrált növénytermesztés és tápanyagellátás biztosítására. Ebben kiemelkedő eredményeket értünk el.

  Termékeink egyike a Bioplasma: növények fejlődését serkentő növénytápláló algatrágya és termelő berendezése. A termék már 1997-ben gyártási és forgalmazási engedélyt kapott. Azóta Magyarországon és külföldön egyaránt gazdaságosan alkalmazzák. A másik termékünk a BioNitroPhos nevű talaj termőerejét fokozó tarlóhasznosító mikrobiológiai készítmény, mely 2004-ben gyártási és forgalmazási engedélyt kapott, a gyártást ISO minősítésel végezzük. Mind a két termék kitűnő eredménnyel alkalmazható a tradicionális és biotermesztésben. Nagyon fontos termékeink közzé sorolható az alga alapú termékcsaládunk, melyek az alga, fokhagyma, zselatin élettani hatását hasznosító, az emberi és állati szervezetet kondicionáló tabletták és kapszulák valamint a Pyrosol nevű égés és rovarcsípés gyógyítására alkalmas készítmény. A termékeket és berendezéseket a hazai értékesítés mellett exportáljuk is.

  Három Bioplasmát termelő üzemet építettünk Magyarországon, kettőt Svédországban. De ilyen üzem működik Spanyolországban és Ausztráliában is. Az Európában működő termelő üzemekhez a Bioplasma gyártásához szükséges alapanyagokat Magyarországról exportáljuk.

  Tevékenységünk a vegyipari kutatás, fejlesztés keretén belül, hulladékok hasznosításával és környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok megoldásából is állt. Ezen belül jelentős eredményeket értünk el a gumi és bőr hulladékok újra hasznosításában. Szolgáltatásaink főleg a víz, mezőgazdaság részére - talaj, szennyvíz vizsgálataira és a vizsgálatok alapján felmerült problémák megoldására, és szaktanácsadásra terjed ki. E vizsgálatok eredményei ráirányították figyelmünket a talajban lejátszódó biológiai folyamatok hiányosságaira, a talajélet lelassulására, mely kedvezőtlenül befolyásolja a jó minőségű gazdaságos növénytermesztést.

  Mezőgazdasági felhasználású termékeink rendelkeznek a Biokultúra Egyesület és a Hungária Öko Garancia, valamint Svédországban a KRAV illetve Törökországban az Ekotar védjegyével is.