Bioplasma

  A Bioplasma a mezőgazdasági növénytermesztés részére készített összetett hatású komplex tápanyag.

  A Bioplasma összetett módon hat a talaj és a növény együttes rendszerére. Ennek egyik oka éppen összetételében rejlik. A Bioplasmában lévő oldott tápelemeket a növény gyökérzetén és levélzetén keresztül egyaránt fel tudja venni. Nagy jelentősége van a Bioplasmában lévő mezo és mikro elemeknek melyek elősegítik a fiziológiai és biokémia folyamatok lezajlását illetve a makroelemek felvételét a harmonikus növényfejlődést.

  Az alga sejt citoplasma szálakkal a növényi sejthez kapcsolódik. A Bioplasmában lévő algasejtekben nagyon magas a tápanyag koncentráció, az alacsony tápanyagszinttel, rendelkező növénnyel érintkezve a diffúzió (koncentráció különbség) hatására a tápanyag átáramlik a növényi sejtekbe és ott közvetlenül hasznosul.

  A különféle növényekkel (pl. gabonafélék, paradicsom, paprika, uborka, gyümölcsök, és virágok, stb.) elért eredmények igazolják, hogy a növények termése meghaladja a megszokott termésátlagokat, de ezen felül a Bioplasmával termelt növények beltartalma, színe, íze sokkal kedvezőbbé válik. A növények betegségekkel és kártevőkkel szembeni ellenálló képessége fokozódik. Sok esetben a beteg növények a Bioplasmával való kezelés után újra fejlődésnek indultak. A gyökéren keresztüli korlátozott tápanyag felvétel esetén ( pl. aszály, rovar okozta erős gyökér kártétel, időszakos anaerob talajviszonyok ), kiemelkedő hatású.

  Előnye más lombtrágyákhoz képest az, hogy az alapösszetételben található makro,-mezo és mikroelemek mennyiségét a növények fenológiai fázisához igazítva rugalmasan változtatni, dúsítani lehet. A levélzet felületére kijuttatva nem szárad rá és nem mosódik le. A növénynek különböző növekedési, fejlődési szakaszaiban az egyes tápelemekből nagyobb mennyiségre van szüksége mint amit a talajból gyökérzeten keresztül fel tud venni. Ezt a relatív tápanyag hiányt dúsított Bioplasmával hatékonyan meg lehet szüntetni. Az egyes növényi tápelemek hiánya fejlődési rendellenességeket idézhet elő, amely hatással lehet a növények termőképességére, a termékminőségére, hiányuk csökkenti a betegségekkel szembeni ellenállóságot, a szárazság és hidegtűrő képességet, a termék eltarthatóságát. A betegségek kialakulásának kivédésére, esetenként az időszakos tápanyaghiány megszüntetésére, a növény szöveteiben fixen beépülő elemek hiányának pótlására használható a tápelemekkel dúsított Bioplasma. A Bioplasmát dúsító tápelemek a növény számára kis energia ráfordítással " konyhakész állapotban" azonnal felvehetők, ezért nagyon intenzíven fejtik ki hatásukat. A dúsítást fotóbiofermentációs technológiával végezzük.

  Példa az alkalmazásukra: Ca - al dúsított Bioplasmát - paprika, paradicsom, gyümölcs termesztésnél , B - al dúsított Bioplasmát - cukorrépa, napraforgó, repce termesztésnél, Zn -el dúsított Bioplasmát - kukorica termesztésnél célszerű használni.

  A Bioplasma speciális összetételű tápanyag keveréken úgynevezett fotóbiófermentációs technológiával elszaporított speciális algatörzs. Az algák számának növekedésével egyre több és több tápanyag alakul át a növények részére kedvező kémiai szerkezetű anyaggá. Az így előállított növényi tápanyag, amely a növények számára azonnal felvehető és beépíthető formában és ugyanakkor optimális arányban tartalmaz algát, és minden olyan elemet amire a növényeknek a fejlődésük során szükségük van.

  A Bioplasma zöld színű, kellemes szagú folyadék formájában kerül forgalomba. Koncentrátum, amelyet a használati útmutató szerinti töménységben illetve szaktanácsadás alapján, vízzel hígítva kell felhasználni. Nem mérgező, nem éghető, nem robbanás veszélyes anyag, használata nem jelent semmiféle veszélyt sem az emberekre sem az állatokra sem a környezetre. Használata utáni várakozási idő: 0 nap. A Bioplasma 100% - ban hasznosuló környezetbarát növényi tápanyag, amely tápanyagokban és energiában magasan ellátott élő algát tartalmaz.

  Elem tartalma: N, P, K, Fe, Cu, Zn, Ca, Mn, Mg, B, Se, S, Ti, V, W, valamint 16 féle aminósavat, vitaminokat, növény fejlődését serkentő bioszintetizált anyagokat tartalmaz.

  A Bioplasma ennek köszönhetően valamennyi növényi kultúrában a hagyományos illetve a bio-termesztésben egyaránt alkalmazható.